søndag den 15. august 2021

Rejemadder og krabbesuppe


En succesfuld fangst


Salamanderne har været en tur forbi Ballebro, hvor vi indfangede rejer og krabber.
bjergsalamanderen gik frivilligt iklædt de klædende vaders, ud i vandet beredt med rejestryger.
Rejestrygeren føres hen over havbunden, hvor rejerne gemmer sig.

                          


Fangsten bød på 3 forskellige slags rejer

- Hesterejer som er en sandreje
- Tangrejer
- Fjordrejer

Hesterejen kan kendes på dens lidt kedelige farve. som er sandfarvet. Men selvfølgelig er der en mening med dette. Hesterejen, kan nemlig kamuflere sig i sandet, og nemmere undgå at blive spist af de omkringlevende rovdyr.

Tangrejen har derimod en en lidt mørkere farve og kan genkendes på dens blå "armbånd".


Efter indfangningen af rejer og krabber, skulle krebsdyrene tilberedes. Rejerne skulle koges og pilles (hvilket satte salamanderne på noget af en tålmodighedsprøve -små sataner!).
Men under tilberedningen, blev vi klogere og opdagede at flere af rejerne var med rogn. Dette i sig selv var ikke den store aha-oplevelse. Men farven på rognen hos de respektive rejer, var overraskende.

                                                          

Udover tilberedning af rejer, blev der også tilberedt en lækker krabbe/tomat suppe serveret med en salat, bestående af bl.a. hybenblomster og sennepsgræs. Ingredienserne var selvfølgelig, alt sammen noget, der var fundet i det omkringliggende område.... lige med undtagelse af dressingen, som bl.a. bestod af honning fra undervisers egen avl.
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar

udviklingsprojekt

Undren  Vi undrer os over hvordan det spartanske uderum i dagtilbuddet Bakkebo påvirker børnenes leg og læring og hvordan pædagogernes anven...